Piernik

 

Produkt bezglutenowy

Mieszanka do przygotowania ciasta PIERNIKOWEGO BEZGLUTENOWEGO charakteryzuje się wyjątkowo bogatym korzennym aromatem, który czyni to ciasto niezwykle smacznym,  a delikatna, wilgotna i puszysta konsystencja gotowego wypieku jest w stanie zachwycić każdego konsumenta. Masa piernikowa idealnie nadaje się do łączenia z dodatkami takimi jak bakalie czy suszone owoce, które nadadzą ciastu wyjątkowego smaku i charakteru.

Gotowe ciasto, po upieczeniu, dzięki strukturze prawdziwego piernika, umożliwia przekładanie go powidłami, masłem orzechowym lub czekoladą,  w zależności od fantazji cukiernika.

Głównymi zaletami naszego CIASTA PIERNIKOWEGO jest szybkość i prostota wykonania, długotrwała świeżość oraz niezmienna jakość.

Produkt dietetyczny nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników !!!

Produkt zalecany do stosowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.

Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, cukier, mąka gryczana, skrobia z tapioki, mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, przyprawa piernikowa, kakao o zaw. tłuszczu 22%, substancja spulchniająca: E500 (ii); substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; sól.

Do sporządzenia ciasta przygotuj tylko:

200 ml mleka ▪ 150 g jaj (3 sztuki) ▪ 100 g masła ▪ 75 g (3 łyżki) miodu

Wartość odżywcza

 

w 100 g

w jednej porcji  35 g

Wartość energetyczna

496,83 KJ

119,17 kcal

173,89 KJ

41,71 kcal

Tłuszcz

6,57 g

2,30 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

1,06 g

0,37 g

Węglowodany

12,59 g

4,41 g

w tym cukry

5,76 g

2,01 g

Białko

2,70 g

0,94 g

Sól

0,00 g

0,00 g

Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Certyfikat:  Bezglutenowości produktu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.