Ciasto naleśnikowe wytrawne

Produkt bezglutenowy

Gotowa MIESZANKA do wypieku znakomitego ciasta na naleśniki BEZGLUTENOWE WYTRAWNE. Ta ponadczasowa mieszanka daje niezliczony wachlarz możliwości, wystarczy dobrać odpowiedni farsz w wydaniu na słono. Produkt ten skierowany jest do naleśnikarni, restauracji, barów i punktów sezonowych. Doskonale nadaje się również do wypieków domowych. Ciasto w bardzo łatwy sposób się przyrządza, naleśniki w produkcie końcowym są pyszne, złocisto-brązowe, puszyste i bardzo delikatne. Rewelacyjnie smakują przygotowane na pikantnie: z mięsem, warzywami czy kurczakiem.

Produkt dietetyczny nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników !!!

Produkt zalecany do stosowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.

Składniki: mąka ryżowa, mleko w proszku odtłuszczone, cukier, skrobia ryżowa,  sól, jaja w proszku, substancja spulchniająca: E500 (ii).

Do sporządzenia ciasta przygotuj tylko:

450 ml wody ▪ 75 ml oleju roślinnego

Wartość odżywcza

 

w 100 g

w jednej porcji 60 g

Wartość energetyczna

914,07 KJ

218,13 kcal

548,44 KJ

130,88 kcal

Tłuszcz

7,84 g

4,71 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,74 g

0,44 g

Węglowodany

29,90 g

17,94 g

w tym cukry

10,25 g

6,15 g

Białko

6,75 g

4,05 g

Sól

0,54 g

0,32 g

Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Certyfikat:  Bezglutenowości produktu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.